top of page

VRIJWILLIGERS

Het doel van de SIN is een actieve bijdrage te leveren tijdens zoekacties naar vermiste personen onder leiding van de Politie. De SIN bestaat uit hondenteams, buddy's en inzetleiders. Alle inzet gebeurt op vrijwillige basis.


De gecombineerde hulp van het VST, CPV, SOAD en de reddingshonden van de SIN geeft een bundeling van specialistische kennis. Samen met de inzet van politie speurhonden, de geüniformeerde diensten, helikopter teams, drone teams en politie te paard zorgt dit voor een krachtige operatie,

Meer info over de vrijwilligers van de SIN:
Burger Reddingshonden Team
IMG_8218.jpg
Burger-reddingshonden team (BRT)

Een Burger-reddingshondenteam bestaat uit een hondengeleider en een volledig opgeleide hond, die samen een geldig certificaat hebben behaald bij een onafhankelijk keurmeester van de SIN, de IRO of de KNPV.  Wil je meer weten over een BRT?

Buddy
Buddy 

Teams op de inzetlijst nemen samen met een buddy deel aan inzetten. Voor de buddy gelden dezelfde regels als voor de hondengeleider (met uitzondering van het inzetcertificaat SIN-vlakte, KNPV vlakte-B, IRO vlakte-B).
Een buddy meldt zich apart aan bij het secretariaat met alle benodigde formulieren. Pas na deelname aan een gezamenlijke oefendag mag je als buddy deelnemen aan een inzet.

Inzetleider
Inzetleider
IMG_8389 (1).jpg
IMG20201031134147.jpg

De inzetleider is faciliterend naar de teams en naar de politie. Hij/zij coördineert de inzet en draagt de info van Topo GPS (de tracks en het vrijgegeven gebied) rechtstreeks over aan de hondengeleider LE/OVD politie. Na afloop van de zoekactie stelt de inzetleider het inzetdossier van de uitgevoerde inzet op.
 

Een inzetleider beschikt over leiderschapskwaliteiten, stelt zich dienstverlenend op naar Politie, is stressbestendig, kan in situaties onder druk overzicht bewaren, is accuraat, daadkrachtig en besluitvaardig.

 

Een inzetleider heeft uitstekende communicatieve vaardigheden om met alle belanghebbenden te kunnen overleggen, en met de aanwezige inzetgroep een briefing en een dé-briefing te kunnen doen.
 

De SIN is op zoek naar inzetleiders die zich in bovenstaand profiel herkennen en bereid zijn om zich via een assistenten-traject te bekwamen in deze taak. Voor meer informatie kan je je aanmelden via deze knop.

Gezamenlijke oefendagen
Gezamenlijke oefendagen
IMG-20190323-WA0032.jpg
IMG_0197.jpg

Meerder keren per jaar wordt een gezamenlijke oefendag (hierna: oefendag) gehouden. Deze oefendagen worden door de SIN en de politie samen georganiseerd.

Voor Burgerreddingshondenteams en buddy's op de inzetlijst is deelname aan tenminste één oefendag per jaar verplicht.

Pas nadat teams hebben deelgenomen aan een gezamenlijke oefendag is het mogelijk om opgeroepen te worden voor een inzet.

Teams, die aan alle andere voorwaarden voor plaatsing op de inzetlijst hebben voldaan / teams op de inzetlijst,  kunnen zich met het aanmeldformulier via de knop hieronder opgeven voor de oefendag(en).

bottom of page